Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butikspersonal fick lära sig livsviktig teknik

Under onsdagen fick personal vid Coop i Bjursås och Grycksbo utbildning på hjärtstartare som köpts in till butiken.
– Det kan vara bra att den här utrustningen finns också i kommunens utkanter, säger butikschef Leif Persson.

Annons

Leif Persson som driver Coopbutikerna i Grycksbo och Bjursås säger att man har mellan 600 och 700 kundbesök varje dag och att det är bra att vara förberedd ifall det skulle ske ett sjukdomsfall. Han har därför sett till att man nu köper in hjärtstartare, defibrillatorer, till butikerna i Bjursås och Grycksbo.

– Vi har hittills varit förskonade från något allvarligt men det kan vara bra att den här utrustningen finns också i kommunens utkanter som i Bjursås. Även om det inte hänt något är det alltid bra att vara förberedd.

Personalen har tidigare fått utbildning i hjärt- och lungräddning förklarar han och säger att man nu fräschar upp de kunskaperna samtidigt som passar på att ta dem ett steg till genom att införskaffa den tekniska utrustningen.

– Vi har nu personal från både Grycksbo och Bjursås här så att vi når så många som möjligt. Det är en sak att ha utrustningen men något annat att faktiskt kunna hantera den. Sedan ska man inte bara förlita sig på det tekniska utan veta hur man också utför hjärt- lungräddning.

– Det är bra att vara förberedd när det väl sker något och det gäller att man upprepar de här utbildningarna så att man håller kunskapen vid liv. I det avtal vi har med Anticimex som står för den här utrustningen ingår också service så att den ska hålla.