Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butiker samverkar för att bli ännu starkare

Marina Svensson ansluter sig till nätverket Unika Butiker.
Ett av syftena är att stärka lokala företagare.
– Nätverket står för bra grejer, säger Marina Svensson.

Ett nätverk har bildats bestående av fristående butiker runt om i landet. Den första butiken i Borlänge har nu anslutit sig och under fredagen uppmärksammas detta.

– Jag tycker att nätverket står för bra saker, säger Marina Svensson som drivit Helgas Underkläder sedan 2006.

Butiken är betydligt äldre än så - den startade 1929 av Helga Pettersson. Genom decennierna har butiken bytt ägare ett fåtal gånger.

– Jag är den fjärde länken, konstaterar Marina Persson.

För att tillhöra Unika Butiker ska butiken vara fristående och privatägd. Med andra ord inte tillhöra en kedja eller vara ett franchiseföretag. Sortimentet ska också på något sätt skilja sig från mängden i regionen. Krav finns också på hållbarhet.

Ett syfte med nätverket är att de fristående företagarna ska samverka för att nå både ökad lönsamhet och synlighet. Att stärka lokala företag.

Det hela började som ett projekt i Sundsvall och Timrå förra hösten. Initiativtagare var några butiksägare som gemensamt ville uppmuntra fler att handla i fristående butiker.