Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Busskuren i Bjursås kan tas bort

Den uppvärmda busskuren i Bjursås har åter vandaliserats svårt.
Cirka 70 000 kronor kostar det Dalatrafik att återställa den.
– Bjursås får en chans till, vi kostar på den en gång till, går inte det bra så tar vi bort den, säger Bengt Hamelius, Dalatrafik.

Fastighetsansvarige Bengt Hamelius bara suckar när DT kontaktar honom om den återigen vandaliserade busskuren i Bjursås.

– Folk kan inte använda den så mycket tillhåll och förstörelse som det varit i den, säger han.

Hur många gånger har den utsatts för förstörelse?

– Ja det är ju kontinuerligt men det senaste är den värsta gången på tio år. För två tre år sedan var det en sväng med mycket glaskross, sedan har det varit lugnare ett tag med lite småsaker som har slagits sönder.

Nu ska Dalatrafik kosta på en renovering av busskuren men om den vandaliseras en gång till så kommer kuren att bytas ut mot ett väderskyddande tak utan värme.

De större kurarna, typ den i Bjursås, ligger under fastighetsbolagets ansvar, medan moderbolaget ansvarar för de små väderskyddande kurarna. Busskurerna med reklams ägs av reklambolag.

– De som får mest stryk är reklamväderskydden. Men för blir det dyrt om vi ska åka från Falun och byta ut en ruta i exempelvis Älvdalen, säger Hamelius.

Väderskydden glasrutor utmed Timmervägen utsätts ofta för glaskross.

– De ska vi ta bort och ersätta med kurer klädda i ett mer tåligt material, säger Bengt Hamelius.