Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussar går åter via Krondiket

När kommunstyrelsen höll sammanträde den 29 mars beslutade man att ge tjänstemännen mandat att genomföra smärre justeringar i busstrafiken.
Bland annat kommer några turer av linje 14 ta vägen via Krondiket morgon och eftermiddag´, det uppger Falu kommun på sin hemsida.

Krondiksdammen har varit ett nålsöga vad gäller busstrafiken, vilket har medfört att det tidigare krävts en separat busslinje för att trafikera Krondiket.

Nu har dock kontroller gjorts av dammen och några problem med att låta bussarna gå på bankdammen ska det inte vara.

Därför återinförs fler linjer i området, det uppger Falu kommun på sin hemsida.

– När det nu är klart att Krondikesdammen håller för tung trafik så finns möjligheten att justera så att några bussar går förbi där, säger kommunalrådet Joakim Storck (C) till falun.se.

Linje 14 blir en sammanslagning av tidigare linje 14 och 16. Sträckningen blir Korsgården/Ingarvet–Knutpunkten–Lilla Källviken. Vissa av morgon- och eftermiddagsturerna kommer att passera Krondiket på sträckan Korsgården-Knutpunkten.

Enligt Dalatrafik så utformas linjerna så att morgonturerna passerar Ingarvet på väg ut från centrum. I linjens andra ände trafikeras inte längre slingan vid Kvarnberget och Slussen, däremot förlängs linjen ut till Lilla Källviken.

Läs mer: Ungdomar lämnade in protestlistor

Läs mer: Flera områden får förändrad kollektivtrafik

Läs mer: Fler nyheter från Falun