Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bulocs öde avgörs i april

Det är många år sedan isen spolades på hockeyrinken i Ingels. Nu står en målbur och ser övergiven ut i djupsnön, sargen är murken och avbytarbåset är ruckligt.

Här på rinken, som ligger där husen tar slut i Ingels efter Bingsjövägen, spelades seriematcher på 60- och 70-talen.

Klubben Buloc var att räkna med.

– Vi spelade mest i div. III. Vår bästa säsong var 1975, då vi ledde serien vid jul, men sen gick det sämre. Vi slutade trea, säger Gunnar Spångmyr, en av spelarna på den tiden.

Laget bestod av grabbar från byn - och man mötte klassiska lag som Stackmora, Björnen, Evertsberg och Sveg.

– Vi Spångmyrs var fyra bröder som spelade i laget. Det fanns fyra bröder till från en annan familj. Vi hade en härlig sammanhållning och hockeyn betydde mycket i byn, säger Gunnar.

Klubben IK Buloc startade 1951. Namnet hämtades från "Bulokön", en åkerplätt på Born, där bygdens ungdomar åkte skridskor.

Första hockeyrinken byggdes i Ingels bakom "Kalos" på 50-talet. Det gick åt 130 billass sand, som handlassades vid Ollas Hans i Baggetorp.

I början av 60-talet flyttades rinken till sin nuvarande plats.

Anrika Buloc fanns med i seriespel till 1977, då man slogs ihop med Flyers från Rättvik. Efter det har hockeyn fört en tynande tillvaro i byn.

Rinken är i dag blott ett minne av en gången tid.

Och vad kommer att hända med Buloc?

Man har haft ett möte i Gärdsjö där man ville veta om föreningen ska fortsätta leva - eller dö.

– Vi kom fram till att vi ska ha ett årsmöte den 21 april. Då bestämmer vi hur det blir, säger Annette Ingels, som haft ansvaret i föreningen de senaste åren - verksamheten har inskränkt sig till lite barnskridskoåkning i Boda och simundervisning på sommaren.