Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BSM säljer slut trots tuff konkurrens

BSM med gäster säljer slut till sin konsert nästa helg trots hård konkurrens av bland annat Peter Jöback, Loffe Carlsson och Viba Femba.
– Det är fantastiskt roligt att vi står oss så bra trots att vi "bara" är en ungdomsorkester, säger dirigent Tomas Hellström.

Sedan femton år tillbaka har Borlänge Skolors Musikkår varje år en konsert i november tillsammans med en känd artist. Pernilla Wahlgren, Anne-Lie Rydé och Kalle Moreus är några av dem som medverkat.

– Förra året, när Moreus var gäst, sålde vi slut på biljetterna samma dag som de släpptes. Det var ju sådan tajming med hans tv-program, men det lär vi aldrig uppleva igen, säger Tomas Hellström.

Årets konsert hålls i Hagaaulan den 17 november och gäst i år är Roger Pontare. Orkestern hade vissa farhågor om att det inte skulle komma så mycket folk i år eftersom flera stora musikarrangemang sker samma kväll.

I Lugnet är det en stor julgala med bland andra Peter Jöback, Borlänge Kammarkör uppträder tillsammans med Viba Femba, i Gagnef spelas Hairspray, på Stora Björn spelas komedi med Loffe Carlsson och i Falun har orkesterföreningen konsert.

– Därför är det en extra stor glädje att så många vill se oss. Det finns en handfull ströplatser kvar av 500, men de kommer också att gå åt, säger Hellström.

Varför tror du att det går så bra?

– Det är nog kombinationen av våra fantastiska duktiga ungdomsmusiker och en känd artist.

Vad innehåller konserten?

– Det är blandat från Frank Sinatra till Pontares låtar från Melodifestivalen.