Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BS på rätt spår igen

Efter två tunga derbyförluster mot Borlänge tog Falu BS poäng igen.
– I dag var det mycket som var bra där ute, säger tränaren Johan Kruse efter 2–2 hemma mot HaparandaTornio.

Bortamatchen mot HaparandaTornio vann Falu BS med 4–3. Mötet på Lugnet blev också en jämn tillställning, där gästerna började bäst medan BS var starkast i slutet.

– Jag kanske är partisk, men jag tycker att vi var lite bättre än HaparandaTornio, säger Johan Kruse.

Det rutinerade laget från Norrbotten med en medelålder på drygt 30 år, såg ut att tröttna i den andra halvleken. Då var det BS som stod för det bästa spelet och även hade flest chanser. BS brände bland annat en straff tidigt i halvleken.

– I en så här tät match gäller det förstås att trycka dit chanserna, säger Kruse.

Nyförvärvet från Ljusdal, Andreas Ljus, var en av spelarna i BS som bjöds på ett par fina chanser.

– Jag hade två bra lägen som jag borde ha gjort mål på, säger 19-årige Ljus.

Matchens sista högklassiga chans hade HaparandaTornio, men då svarade hemmamålvakten Patrick Kaemmerlé för en svettig räddning.

– Jag hade inte tackat nej till två poäng. Samtidigt måste vi nog vara nöjda med en poäng när vi var så nära att bli utan efter deras chans i slutet, säger Johan Kruse.

Besvikelsen efter derbyförlusterna mot Borlänge är borta.

– Det var synd att vi inte kunde prestera bättre i två så läckra matcher. Nu väljer vi att titta framåt och jag tycker att det var mycket som var bra mot HaparandaTornio.

Kan du peka på några punkter?

– Förut har vi pratat mer om detaljer. Nu ser vi mer till helheten och då är jag nöjd med att vi var på tå och tog för oss och vann flera närkamper.

Rättvik förlorade sin match på lördagen borta mot Tellus med 4–1. Stockholmarna punkterade matchen först på stopptid, då de gjorde både 3–1 och 4–1.

Formstarka Borlänge hemmaslog HaparandaTornio på söndagen i en jämn drabbning som slutade 3–2, efter en mållös första halvlek. Alexander Sundström satte det avgörande 3–1-målet i den 74:e minuten.