Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bryter proffskontraktet – Jenny Rissveds: "Bästa lösningen för alla"

22 år gammal vann Jenny Rissveds OS-guld.
Nu bryter hon kontraktet med sitt proffsteam efter en period med mental ohälsa.
– Jag hade gärna fortsatt som en del av teamet men för att vara en del av ett lag behöver man också delta och vara delaktig, vilket jag inte klarar av just nu, säger Rissveds i ett pressmeddelande.

Läs mer (+): Efter avhoppet – ingen plan för när Rissveds ska vara tillbaka: "Inte på lång vägar som normalt"

Efter OS-guldet 2016 hamnade Jenny Rissveds i rampljuset rejält. En tid som var påfrestande för guldmedaljören som efteråt hamnade i ett utdraget sponsorbråk samtidigt som hon drabbades av två dödsfall inom familjen.

Under torsdagen meddelade Rissveds och hennes proffslag SCOTT-SRAM att de kommit överens om att bryta avtalet mellan varandra.

– Jag hade gärna fortsatt som en del av teamet men för att vara en del av ett lag behöver man också delta och vara delaktig, vilket jag inte klarar av just nu. Jag är övertygad om att detta är den bästa lösningen för alla parter och det kommer att ge mig bäst förutsättningar att komma tillbaka, starkare och bättre än någonsin, säger Rissveds i ett pressmeddelande.

Oerhört ledsna över det som har hänt Jenny

Rissveds tillhörde laget från 2014 fram tills nu och har under tiden skördat flera stora framgångar i både världscupen samt på EM och VM.

Men nu är alltså samarbetet över mellan parterna.

– Hela mountainbikevärlden, och kanske framför allt SCOTT-SRAM team, är oerhört ledsna över det som har hänt Jenny. För att hon så snart som möjligt ska kunna må bra igen så har jag inte bara respekt för hennes beslut utan jag tror, precis som Jenny, att hennes beslut att avsluta kontraktet med oss är den bästa vägen fram till hennes tillfrisknande och ett balanserat liv, säger teamchefen Thomas Frsichknecht.

Konflikten med förbundet löst – Jenny Rissveds fortsatt förtegen: "Finns inget att kommentera"

Cykelförbundet om konflikten med Rissveds: "Vill inte ha ett år till med den här skiten"

Turbulensen med förbundet blev för mycket – Rissveds avstår VM