Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäskaptenens uppladdning inför Leksand – jakt och korvgrillning: "Helt underbart"

Brynäs gav spelarna en ledig måndag efter bussresan hem från Skellefteå.
Då laddade Jacob Blomqvist både batterier och bössan inför Leksandsmötet.
– Vi har haft en härlig dag i skogen, säger lagkaptenen.

Annons

LÄS OCKSÅ: Passningen till Brynäs från Leksands lagkapten Jesper Ollas inför Gävledaladerbyt: "De går säkert på moln"

För kollegan och gamle lagkompisen Jesper Ollas pirrar det säkerligen rejält inför säsongens första rivalmöte – men Jacob Blomqvist känns mycket avslappnad när han till slut hör av sig framåt måndagskvällningen.

Han har haft "Ej anträffbar"-skylten uppe hela dagen.

– Jag och "Granis" har varit ute och jagat, i mina trakter kring Hedesunda, förklarar Blomqvist och syftar så klart på Jonathan Granström, som delar jaktintresset.

– Vi fick inte skjuta nåt, men hundarna har gjort ett bra jobb ändå. Och dagen har varit helt underbar, vi har bara haft det fint och grillat korv. Efter bussresan hem från Skellefteå var det skönt att få sträcka på benen lite. Det är viktigt att få chansen till ett sånt här brejk ibland.

Leksand har "Jacke" mött förr, men aldrig som lagkapten.

Vad är din viktigaste uppgift som kapten skulle du säga?

– Framför allt att alltid vara sig själv, det är viktigast. Att pusha laget när det behövs, läsa av läget, vara med och påverka. Man funkar ju som en medlare ibland också mellan spelare, sportchef och tränare.

– Och en annan viktig sak är att få ungdomarna i laget som kommer upp att ta för sig. Det gäller att visa vägen och alltid ge järnet.

Säg att ni ligger under inför sista perioden på torsdag, hur går du tillväga då?

– Det beror på hur matchbilden sett ut, om vi spelat bra eller om det sett slött ut. Men vi har många i laget som är med och pushar och trycker på, det är inte bara jag ensam som tar det ansvaret. Vi hjälps åt.

Vilken är den bästa kapten du själv haft?

– Jag tycker att Per Svartvadet i Modo var väldigt bra. Han hade varit med länge och tog hand om en när man kom ny dit, sånt är jätteviktigt. Han var rak och tydlig också.

Vilken skulle du säga är Brynäs störste lagkapten genom tiderna?

– Åh, jag vet inte, det finns så många så det är bäst att säga ingen nämnd och ingen glömd. Men jag tycker att både Dackell, "Sjödda" och Janne Larsson varit jättebra. Lars Bylund har man hört mycket om från förr utan att minnas nåt själv. Och jag tycker Anton Rödin gjorde det bra förra säsongen, och Niclas Andersén också under sin tid.

Vilket är ditt bästa Leksandsminne?

– Jag måste säga att det första jag alltid kommer att tänka på när man tänker på Leksand är folkfesten som alltid blir när Brynäs och Leksand ska mötas. Det är den allmänna känslan som jag alltid minns bäst. Snacket innan. Det ger en guldkant på säsongerna som saknas när lagen inte spelar i samma serie.

Vad säger du om Leksands säsong hittills?

– Dom har väl sagt att dom ska jobba sig in i det och det har dom väl börjat göra också. Dom kommer säkert att ta första trepoängaren snart. Men det är en stor omställning för ett ungt lag.

Ollas antyder att ni möjligen svävar på små moln efter segern mot Skellefteå.

– Nä, vi vet att vi måste jobba stenhårt för att vinna matcherna, det fick vi ett kvitto på senast.

Varför vinner ni på torsdag?

– Förhoppningsvis får vi riktigt bra stöd från läktarna, sedan växer man av att vinna matcher. Vi har en enorm glädje i laget – även om de sista timmarna i bussen från Skellefteå inte var de roligaste.