Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunnsviks folkhögskola är odemokratisk

Annons

Folkhögskolan Brunnsviks verksamhet ska flytta till Borlänge mitt under detta läsår. Varken elever eller anställd servicepersonal har fått ta del av denna information förrän i torsdags, när den gick att läsa om i medierna. Alla är i chock.

Hur förhandlingarna och beslutsprocesserna sett ut har mörkats och jag ställer mig frågan huruvida Brunnsviks folkhögskola lever som den lär. Sedan första skoldagen, ja egentligen redan när vi sökte till skolan, har vi fått höra om hur viktigt det är med demokrati och att om vi ska bo här måste vi minsann tro på demokrati. Varför har då inte vi elever, lärare och servicepersonal tilldelats en röst? Varför fattas beslut över våra huvuden om en situation som berör oss i allra högsta grad? Servicepersonal kommer antagligen att sägas upp och vi elever ska inhysas på vandrarhem i en stadsmiljö mycket olik Brunnsviks vackra naturmiljö. 

Jag kommer inte flytta, antingen får jag gå den utbildning jag utlovats på den plats jag sökt till, eller så slutar jag.

EH 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare