Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunnsvik snart i kommunal ägo

/
  • Kjell Nyquist lämnar styrelsen i det kommunala fastighetsbolaget i protest mot Brunnsviksbeslutet.

När Ludvika kommunfullmäktiges Socialdemokrater, Miljöpartister och Sverigedemokrater sade ja var det vad som krävdes för ett kommunalt övertagande av Brunnsvik.
Därför var Ludvika kommunfastigheters extrastämma på onsdagen en ren formalitet.

Annons

Brunnsviksärendet var anledningen till den nyinsatta bolagsstämman, där kommunens representant, Leif Pettersson (S), var den enda som hade rösträtt.

Precis som i fullmäktige sade kommunalrådet ja även nu.

Det betyder att det kommunala fastighetsbolaget kan gå vidare mot ett förvärv av Brunnsvik och man har också kommunfullmäktiges uppdrag att presentera en uppdaterad affärsplan.

En som inte gillar beslutet är Kjell Nyquist, som fram till nu varit Folkpartiets representant i fastighetsbolagets styrelse. Han meddelade nämligen på den extra stämman att han avgår ur styrelsen med omedelbar verkan.

– För mig är det en principsak. Det är ett stort riskprojekt kommunen ger sig in och pengarna hade behövts i den kommunala verksamheten, kommenterar Nyquist.

En som däremot är nöjd och förhoppningsfull efter den extra bolagsstämman är fastighetsbolagets vd, Ulf Rosenqvist.

– Nu ska vi komma överens med LO när ett övertagande kan ske av de två fastigheter i Brunnsvik som ingår, säger Rosenqvist.

LO har lovat kommunen att få överta Brunnsvik för en krona och skickar samtidigt med tre miljoner kronor.

Ulf Rosenqvist tror att man ganska snart efter övertagande kan börja hyra ut de 10-talet lägenheter och delar av de 146 rum som finns på anläggningen under längre eller kortare perioder.

– Vi ser att det finns ett behov, inte minst från ABB:s sida. Hotellrummen räcker inte till och det är för det mesta hårt tryck på de rum som finns på Backgården. Hälften av rummen på Brunnsvik är möblerade och det vi bör göra är att möblera upp återstoden.

Om en uthyrning snabbt kan komma igång kan det generera pengar för kommande investeringar i anläggningen, enligt vd:n.

– Eftersom vi får ta över Brunnsvik gratis kan vi hålla låga hyror.

Fastighetsbolaget styrelse har möte nästa vecka och då kommer riktlinjerna för "projekt Brunnsvik" att dras upp.

– Vi kommer att tillsätta en ledningsgrupp och ett antal arbetsgrupper under den. Det gäller att vi skapar en långsiktig plan för den framtida driften av Brunnsvik, påpekar Ulf Rosenqvist.

En hemsida ska tas fram för att marknadsföra Brunnsvik på nätet.

Annons