Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunnsvik marknadsförs

– Självfallet marknadsförs kursutbudet, vi ska ju flytta, understryker Brunnsviksrektorn Sofie Wiklund.
Med andra ord finns det ingen antydan till att skolledningen tänker följa studeranderättsliga rådets (FSR) uppmaning att skjuta på flytten till sommaren 2013.

På sajten folkhogskola.nu är marknadsföringen av folkhögskolekurserna i full gång. I flera fall är inte uppgifterna uppdaterade eller korrigerade, vilket ger en smått förvirrad bild av utbudet.

Här varvas kurser som startade i höstas i Brunnsvik med de nya som efter årsskiftet ska starta i Borlänge.

Att tiden är knapp framgår med all tydlighet när det gäller uppgiften om senaste ansökningsdag till de nya allmänna kurserna. I stället för ett datum anges att antagningen sker "löpande".

Dessutom anges att kurserna startar den 13 januari och avslutas den 5 juni nästa sommar. Detta trots att kurserna ska vara ettåriga.

Den uppgiften förbryllar Sofie Wiklund som ännu inte sett hur listan lagts upp.

– Det verkar som att man bara angett vårterminens början och slut.

Samtidigt kan det tyckas anmärkningsvärt att utbildningar torgförs trots frågetecknen kring studielokalerna i Borlänge.

Sofie Wiklund lovar dock att under den närmaste tiden kommer informationen om lokalerna och kurserna att presenteras i detalj.

När det sedan gäller internatelevernas boenden tillägger hon att det har varit klart sedan lång tid.

– Vi har erbjudit eleverna olika alternativ. Och det är klart att nio elever kommer att bo på Fornby folkhögskola.

Sofie Wiklund nämner också att ett "gäng" elever valt att lösa boendet på egen hand genom att hyra en lägenhet. Hon preciserar antalet senare till sex stycken.

Det skulle i så fall innebära att runt 40 elever är aktuella för att teckna avtal med Brunnsvik förvaltning AB, och bo kvar i Brunnsvik?

– Det är en sak som vi inte tar ansvar för, utan det är upp till eleverna att välja. Skolan har dock tagit sitt ansvar och förmedlat olika boendealternativ i Borlänge.

Samtidigt framgår det att tiden för att tacka ja till boendena i Borlänge, på Fornby eller på vandrarhem, gått ut.

– Så är det på papperet, men om det finns någon som behöver hjälp med boendet så kommer vi förstås att hjälpa till ändå, säger Sofie Wiklund.

Det har också florerat en del uppgifter om att flera elever hoppat av sina kurser. Hur är det med den saken?

– En elev har sedan tidigare slutat och i stället börjat på en folkhögskola på Öland. Sedan kan det eventuellt bli frågan om ytterligare elev som av olika anledningar hoppar av.

– Det är i så fall bara två elever det handlar om, så något massavhopp är det inte frågan om.