Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunnsjöns vintervänner mottagare av Hedemorablomman

Mottagare av april månads Hedemorablomma blev Föreningen Brunnsjöns vintervänner.
– Vi vill rikta ett stort tack till kommunen för blomman, men också för det ekonomiska stöd föreningen fått, sade Lennart Fyrk.

Enligt kommunfullmäktiges ordförande, Berndt Nygårds, är den roligaste punkten på dagordningen att dela ut Hedemorablomman.

– Den här gången är det inte person som får blomman, utan ett helt gäng, sade han.

Fullmäktiges motivering var: "Lennart Fyrk med Föreningen Brunnsjöns vintervänner har genom sitt arbete skapat möjligheter att nyttja Brunnsjön under vintertid till fritidsaktiviteter för Hedemoraborna, från barn till pensionärer - till fots, med sparkstötting, på skridskor och på skidor.

Föreningen har lagt ner ett stort jobb och många arbetstimmar för att hålla isbanorna och skidspåren i ett gott skick till gagn för alla utövare av vintermotion. De som bara vill njuta av vintervädret eller kanske grilla en korv har också möjlighet till det. Föreningen har också organiserat flera aktiviteter som t ex Brunnsjödagen, månskensskridskoåkning och aktiviteter för kommunens skolbarn i samarbete med skolorna. Genom sin Facebook - grupp har föreningen dessutom kontinuerligt informerat om isens beskaffenhet vilket bidragit till säkerheten för alla utövare.

Föreningen är väl värd att uppmärksammas för sitt ideella arbete för att synliggjort en naturresurs i vår närhet som allt fler kommuninvånare fått möjlighet att ta del av."

I samband med utdelningen berättade Berndt Nygårds att författningen gällande nomineringar till Hedemorablomman kommer att ändras. Framöver kan man enbart nominera privatpersoner som gjort eller gör en insats för Hedemora kommun. Kommunanställda, hur bra arbete de än utfört, kan inte nomineras. Att uppmärksamma anställdas arbete är upp till arbetsgivaren, menade Nygårds.