Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brunnsjödagen anordnas på söndag – skridskotävling och flyguppvisning på schemat

Brunnsjödagen anordnas på söndag.
På programmet står bland annat motionsloppet Brunnsjörännet, tipspromenad och flyguppvisning.

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android.

Det är den ideella föreningen Brunnsjöns Vintervänner som arrangerar allaktivitetsdagen Brunnsjödagen nu på söndag, den 14 februari, med aktiviteter från klockan 11.00 och framåt. Start och samlingsplats är på isen nedanför Brunnsjöliden.

Klockan 12.00 startar Brunnsjörännet, ett motionslopp på skridskor. Ett varv är ungefär fem kilometer långt och själva rännet är två mil. Övriga aktiviteter följer efter Brunnsjörännet, som pågår fram till klockan 13.00.

LÄS ÄVEN: Bildextra – Så här såg det ut vid Brunnsjödagen 2013.

Det kommer även att bli tipspromenad, antingen till fots eller per spark, skidor eller skridskor.

– Under förutsättning att vi får snö kommer det att finnas skidspår runt sjön och skoterklubben kommer att visa upp sin verksamhet och bjuda de yngsta på en tur. I begränsad omfattning finns sparkar och långfärdsskridskor att låna, berättar Lennart Fyrk från Brunnsjöns Vintervänner.

LÄS ÄVEN: I fjol ställdes Brunnsjödagen in - isen var för svag.

Under Brunnsjödagen blir det även uppvisning med veteranmotorcyklar för isracing, flyguppvisning av modellflygklubben samt övningar i issäkerhet och servering med bland annat grillad korv.

Fotnot: I fjol ställdes Brunnsjödagen in på grund av för svag is. Om arrangemanget inte kan genomföras nu på söndag så görs ett nytt försök på reservdatumet kommande söndag, den 21 februari.

Läs fler nyheter från Hedemora kommun.