Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brottsofferjouren höll utbildning i Mora

Måndagen den 2 december, samlades ett antal frivilliga som arbetar som volontärer i Brottsofferjouren Norra Dalarna, med dess ordförande Ulf S Wallin som kursledare till en internutbildning.

Annons

I Brottsofferjouren Norra Dalarna ingår våra bidragsgivande kommuner: Orsa, Vansbro, Malung-Sälen, Mora och Älvdalen.

Föreningen ger stöd till personer som blivit utsatta för brott. Alla ärenden tas om hand av speciellt utbildad personal. Personer som kallats till Mora Tingsrätt har möjlighet att få stöd av jourens utbildade vittnesstöd.

Lennart Hedberg, ordförande i Brottsofferjouren Leksand-Rättvik, informerade om förändringar i regionen under 2019. Regionen har indelats i tre mindre områden nämligen, Södra, Mellersta och Norra (där Norra Dalarna och Leksand-Rättvik ingår.)

Efter ”budgetberedning” diskuterades hur vi ska nå ut till de personer som vill engagera sig i vårt arbete. Vilka kurser, utbildningar och konferenser som kan tänkas komma under året.

Vad vi redan vet, har jourerna i Norra Dalarna och Leksand-Rättvik bjudits in till Mora gymnasium under någon av veckorna 3-5 2020.

Brottsofferjouren Norra Dalarna, kommer tillsammans med Leksand-Rättvik att anordna utbildning som ger behörighet att arbeta som stödperson eller vittnesstöd.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel