Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuv kastade mugg med kiss på polis, spottade på arrestvakt och smugglade kokain

Morabon begick tre stölder, hotade och kastade kiss på en polis, spottade på en arrestvakt och smugglade in både kokain och cannabis i landet. Nu tvingas han betala över 47 000 kronor i skadestånd.

Annons

En Morabo i 30-årsåldern har dömts av Mora tingsrätt för tre fall av stöld, ett försök till stöld, en skadegörelse, tre fall av olaga hot, två fall av förgripelse mot tjänsteman, ett fall av våldsamt motstånd samt ett fall av ringa narkotikasmuggling.

Läs även: Anhållen ska ha kastat mugg med urin på polis

Det hela började med att mannen, den 24 oktober förra året, greps och anhölls efter att han stulit 5 000 kronor i kontanter från Strand kök och bar samt en jacka värd 800 kronor från Kompis i Mora på Kyrkogatan. Han hade även, samma dag, krossat en ruta på OKQ8 på Yradsvägen.

Efter gripandet hamnade han på polisstationen i Mora. Väl där fortsatte han att fylla på listan med begågna brott. Han attackerade nämligen inte mindre än tre poliser samt en arrestvakt.

Bland annat dödshotade han flera av dem samt spottade arrestvakten i ansiktet samtidigt som han uttalade att han hade hepatit C. Han kastade även en mugg med urin på en av poliserna när de skulle hantera honom i samband med att ett förhör skulla hållas.

Det stannade dock inte där. Kort efter att han släppts, den 7 november, begick mannen nästa stöld – denna gång vid Romme travbana i Borlänge. Där stal mannen en kamera samt två skålar värda sammanlagt 3 090 kronor från en kvinna. Han försökte även stjäla ytterligare saker ut kvinnans bil – något som dock misslyckades.

Den 16 december begick mannen sedan det sista brottet – ringa narkotikasmuggling – då han blev påkommen med 0,55 gram kokain samt 19.4 gram cannabisharts som han inte anmält till tillbehandling i samband med införsel i landet.

Påföljden för mannen, som tidigare gjort sig skyldig till skadegörelse, blir skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle sängelse i fyra månader dömts ut.

Morabon ska även betala 47 005 kronor i skadestånd – 12 012 kronor till Strand kök och bar i Mora AB, 8 800 kronor till Kompis Maria Eriksson AB, 17 253 kronor till Dalarnas försäkringsbolag, 5 850 kronor till Mora Centrum Bensin & Livs Aktiebolag samt 3 090 kronor till kvinnan som han stal kameran och skålarna ifrån.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons