Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare dömd man från Ludvika kommun får fängelse för misshandel av syster

En man i 30-årsåldern, hemmahörande i Ludvika kommun, har av Falu Tingsrätt dömts för grov misshandel, skadegörelse, olaga hot och ofredande. Påföljden blir tre månaders fängelse.

Annons

Mannen förekom, innan händelserna, under tolv avsnitt i belastningregistret. Mannen har tidigare dömts för bland annat misshandel av sin egen son, olaga tvång och olaga hot.

Lördagen den 22 april ska mannen besökt sin mammas lägenhet. I lägenheten fanns även hans syster som han tre år tidigare misshandlat.

Systern, som nyligen börjat ta upp kontakten med sin bror igen, ville att brodern skulle försvinna ur lägenheten då han var uppenbart berusad och påträngande. Detta är något som mannen inte ska ha uppskattat och istället för att ha gått därifrån vänt sin vrede mot systern. Uppgifterna vad som händer sedan går isär, men tingsrätten har valt att gå helt på systerns linje som beskriver att brodern tagit flertalet strypgrepp på henne och hotat att slå in hennes huvud med en hammare samt slagit sönder en garderob i tumultet som uppstod.

För dessa ovan beskrivna gärningar döms mannen alltså för grov misshandel, skadegörelse och olaga hot. Den fjärde punkten involverar mannens ex-flickvän.

Sedan 2014 har mannen meddelats kontaktförbud mot ex-flickvännen. Detta överträdde han i februari 2016 och dömdes för. I april i år överträdde han förbudet igen, då han tidigt en fredagsmorgon bankade på hennes dörr och vädjade att få komma in. Tingsrätten ser mannens agerande som en kännbar fridskränkning mot ex-flickvännen och dömer mannen för ofredande.

Straffvärdet av 30-åringens gärningar uppgår till tre månader, menar tingsrätten.

Mer läsning

Annons