Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöld av två kassaskåp vid inbrott i Rättvik

Två mindre kassaskåp har stulits vid inbrott vid Stiernhööksgymnasiet i Rättvik.
– De innehöll bland annat elevkassor, vilket tyvärr innebär att även våra elever drabbas, berättar stallchef Lena Erkers.

Annons

Under natten till onsdagen förövades inbrott, stölder och skadegörelse på flera platser i Rättvik.

Vid Stiernhööksgymnasiets lantbrukslokaler bröt sig en eller flera tjuvar in i dels kontoret vid häststallet, dels kontoret vid djurhuset.

– De har brutit sig in i vårt kontor, sökt genom korgar och lådor och tagit med sig ett mindre kassaskåp, som bland annat innehöll elevkassor, berättar stallchef Lena Erikers.

Vid djurhuset har tjuven eller tjuvarna tagit sig in i kontoret genom att krossa en fönsterruta. Även här har lokalen sökts genom och bland det stulna märks en Iphone och ett mindre kassaskåp.

Naturbruksdelen av gymnasiet har sedan i höstas utsatts för en rad inbrott.

– Värdet av det stulna är begränsat, men inbrotten skapar olust och vållar oss merarbete, säger Jenny Östlund, instruktör och djurskötare.

Polisen var under onsdagen på plats och kunde säkra en del spår.

Även Rättviks basebollklubb hade under onsdagsnatten ovälkomna besökare.

Här har någon kastat in en träregel genom en fönsterruta till en kiosk. Det har skett med en sådan kraft att den gått rakt genom kiosken och ut genom ett fönste rpå andra sidan.

Inget har stulits i kiosken – av den enkla anledningen att klubben inte förvarar något av värde i den utom under matcherna.

Mer läsning

Annons