Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släckte belysning och stal däck på Bullermyren

En boende i området Musikanten på Bullermyren i Borlänge fick en chock på tisdagsmorgonen.
När personen kom ut och skulle till jobbet var två av däcken stulna.
– Det känns väldigt obehagligt, säger bilägaren.

Annons

Tjuven eller tjuvarna har dessutom gjort sig skyldiga till skadegörelse genom att skruva bort skyddslocken till lyktstolparna i närheten och skruva ur säkringarna.

– Det måste ha skett på måndagskvällen. Jag var ute med hunden och såg att det var mörkt och när jag tittade närmare låg skydden bredvid stolparna. Eftersom jag tidigare jobbat som vaktmästare såg jag att det bara var att skruva tillbaka säkringarna så lyste det igen på tisdagskvällen, säger en annan boende i området, som DT träffar på plats.

LÄS ÄVEN: Livsfarlig skadegörelse - 400 volt i stolparna: "Ett barn kan dö"

Björn Bergkvist, som är vice värd i bostadsrättsföreningen Kören, som parkeringsplatsen tillhör, är också förvånad över det inträffade.

– Jag har aldrig varit med om något liknande och jag har varit vice värd i tio år. Det är ett väldigt fräckt tillvägagångssätt, och jag vill varna andra. Var uppmärksamma ifall lyktstolparna plötsligt är svarta, då kan det vara någon som planerar ett brott, säger han.

– Jag har fixat våra stolpar och ringt Borlänge Energi och talat om att också deras belysning utsatts för samma sak.

Björn Bergkvist har lagat bostadsrättsföreningens egen belysning.

Bilägaren berättar om sin upplevelse på tisdagsmorgonen:

– Jag parkerade bilen vid 17-tiden på måndagen när jag kom hem från jobbet. Vid 7.30 på tisdag morgon kom jag ut. Det var väldigt skumt på parkeringen, noterade jag, så jag såg först inte att två däck saknades. Jag satte mig i bilen, lade i växeln och hörde direkt bilen började rulla att något skrapade, så jag stannade och gick ur och tittade.

– Först trodde jag det var is som satt i vägen för däcken, sedan såg jag att vänster framhjul var borta. När jag gick runt bilen var det samma sak med höger bakhjul.

Vänster framhjul och höger bakhjul stals från en bil vid Musikanten natten mot tisdag.

Bilägaren anmälde stölden till polis och försäkringsbolag under tisdagen och känner en viss oro kring hur läget har utvecklats i stadsdelen.

– Jag följer inte nyheterna särskilt noga, men det har inte undgått mig att det har varit mycket oro och brottsliga händelser i området. I affekt sa jag till min son att vi måste flytta, men nu när jag lugnat ner mig inser jag att vi trivs bra med både grannarna och hela föreningen.

– Det känns väldigt obehagligt det som hänt, och det blir ju kostsamt, säger bilägaren.

Fotnot: Varken vakthavande befäl vid Dalapolisen eller stationsbefälet vid Borlängepolisen hade några uppgifter om brottet på tisdagen och kunde därför inte kommentera ärendet.

En skruvmejsel har glömts kvar vid bilen där två hjul stals natten mot tisdag.

Läs även: Larm om brand på Bullermyren

Läs även: Polisen efter gårdagens misstänkta anlagda bränder: Håll dörrarna låsta

Läs även: Bränder i två hyreshus – polisen misstänkter försök till grov mordbrand

Läs även: Extra polisresurser till Bullermyren: "Vi kommer att finnas på plats"

En skruvmejsel har glömts kvar vid bilen där två hjul stals natten mot tisdag.

Mer läsning

Annons