Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skimningsutrustning hittad på bensinstation i Borlänge: "Är inte helt enkel att upptäcka"

En kvinna hittade vid 16-tiden på måndagen skimningsutrustning uppsatt på en bensinstation i Borlänge. Det är i nuläget oklart om hennes eller andra personers kontouppgifter har registrerats av den falska utrustningen.

Annons

På måndagseftermiddagen upptäcktes skimningsutrustning på en obemannad bensinstation i centrala Borlänge.

– Det var en kvinna som var där och skulle tanka. När hon skulle betala så lyste hon med sin mobiltelefon och då märkte hon att det var någonting som lossnade, säger polisens presstalesman Stefan Dangardt.

Kvinnan ska efter händelsen ha spärrat sitt kort, men det är i nuläget oklart om någon skimning av hennes konto har skett.

Läs också: Skimningsutrustning hittad vid bensinstation - nu varnar polisen

Polisen har beslagtagit utrustningen, som påträffades uppsatt på St1:s bensinstation intill Kupolen, och brottet rubriceras som försök till bedrägeri.

Hör polisen berätta om skimningsutrustningen

Utseendemässigt beskriver Dangardt hur utrustningen som används ser ut som en vanlig knappsats och att den därmed kan vara svår att upptäcka. Han uppmanar dock till viss vaksamhet.

– Man kan kolla efter något form av spår på att det inte ser normalt ut, men det är inte helt enkelt att upptäcka. Tänker man inte på det så kan man nog stoppa in sitt kort och slå sin kod som vanligt, säger Dangardt som påpekar att det kan vara extra svårt om det är mörkt ute.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet och polisen vet heller inte om kvinnan, eller någon annan, drabbats av skimningen. Upptäckten gjordes vid 16-tiden på måndagseftermiddagen.

Tidigare under hösten har liknande utrustning påträffats på en bensinstation i Falun.

– Nu har vi två fall på inte alltför lång tid, så vi vet att det här förekommer, säger Dangardt.

Mer läsning