Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för ny brottsmetod – drabbade riskerar att själva bli misstänkta

Bedragare hittar hela tiden nya sätt att lura folk på pengar. Polisen går nu ut med en varning för en ny brottsmetod riktad mot företag. Bland annat ska en restaurang i Falun råkat ut för de nytänkande bedragarna.

Annons

Polisen varnar nu för en ny brottsmetod riktad mot företag.

Nyligen fick en restaurang i Falun en beställning från ett större sällskap människor. Beställningen kom via mejl och avsändaren påstod sig komma från ett engelskt företag.

När man hade rett ut och kommit överrens om alla detaljer och pris fick restaurangen sedan ytterligare ett mejl.

Där fick de frågan om de kunde ta emot betalningen för alla de kostnader som sällskapet skulle ha under sin vistelse i Sverige – bland annat resor och hotellnätter. Restaurangen ombads att skicka pengarna vidare till de företag som skulle ha dem.

Enligt polisen kan detta vara ett försök att få restaurangen att tvätta brottspengar. Hade de tagit emot pengarna coh skickat dem vidare hade de kunnat bli misstänkta för pengatvätt.

Nu vill polisen varna restauranger och andra företag att inte ta emot och förmedla pengar från kunder. De uppmanar även folk som har tips att höra av sig till polisen och be att få prata med sin lokala bedrägerigrupp.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons