Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omhäktning för mordmisstänkt

Artikel 18 av 48
Mordet i Idre
Visa alla artiklar

I en månad har åklagare Gun-Britt Ström aviserat att åtal mot en mordmisstänkt 29-årig man från norra Dalarna ska kunna väckas inom kort. På tisdagen sköts åter väckande av åtal upp då åklagaren begärde att den misstänkte skulle förbli häktad i ytterligare två veckor.

Annons

Åklagare Gun-Britt Ström begärde på tisdagen hos tingsrätten i Mora ytterligare två veckor för att kunna förbereda ett väckande av åtal. Orsaken till begäran om förlängd åtalstid handlade framförallt om att det protokoll som saknats från brottsplatsundersökningen inte var klart. Enligt åklagaren skulle det vara klart den 2 november och efter det behövde åklagaren tid för att förbereda sig inför väckande av åtal. Därför begärde åklagaren att den misstänkte skulle förbli häktad till den 15 november, fortsatt ålagd med restriktioner.

Tingsrätten beviljade åklagaren mer tid, men bara till den 11 november.

Den misstänkte 29-åringen nekade vid gripandet till brottet och han nekade även vid de tillfällen han omhäktats, liksom under tisdagens omhäktning till misstankarna om att han mördat den 25-årige mannen i Idre den 15 maj.

Alla artiklar i
Mordet i Idre
Annons