Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man ska ha fejkat rån vid bankomat – åtalas för bedrägeriförsök

Mannen påstod sig ha blivit bestulen på 7 700 kronor vid en bakomat i centrala Borlänge. Det visade sig dock att något rån aldrig ägt rum – och mannen åtalas nu för försök till bedrägeri.

Annons

På eftermiddagen den 18 november förra året fick polisen in ett samtal från en man, ej hemmahörande i länet, som uppgav att han hade utsatts för ett rån vid en bankomat på Stationsgatan i centrala Borlänge.

Läs även: Person rånad vid bankomat – gärningsmannen försvann springande

Mannen uppgav att gärningsmannen, genom hot om våld, tvingat till sig 7 700 kronor innan denne sedan flydde från platsen.

Men senare skulle det visa sig att allting var en bluff. Övervakningskameran vid den aktuella bankomaten avslöjade nämligen att något rån aldrig ägt rum.

Läs även: Rån ägde aldrig rum - anmälaren misstänks för falskt larm och bedrägeri

Det ledde till att mannen, som är i 55-årsåldern, själv blev misstänkt för brott och nu åtalas han vid Falu tingsrätt misstänkt för försök till bedrägeri.

Enligt åtalet lämnade han nämligen – några dagar efter det påstådda rånet – in en skadeanmälan till sitt försäkringsbolag i ett försök att få ut ersättning för de påstått stulna pengarna. Han ska även ha bifogat polisanmälan – som innehöll de osanna uppgifterna.

Mannen själv erkänner brott.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons