Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna med permobil blev påkörd vid övergångsställe – föraren skyller på stark sol

2 000 kronor – det blir påföljden för den Ludvikabo som i mitten av mars körde på en kvinna vid ett övergångsställe i centrala Ludvika.

Annons

I början av oktober i år åtalades en kvinna i 20-årsåldern, hemmahörande i Ludvika kommun, vid Falu tingsrätt misstänkt för vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik – detta efter en olycka på Carlavägen i mitten av mars.

Läs även: Kvinna med permobil blev påkörd vid övergångsställe – föraren misstänks nu för brott

Kvinnan körde då, med en personbil, på en annan kvinna med permobil vid ett övergångsställe – något som ledde till att kvinnan föll ur permobilen och bröt lårbenshalsen.

Den åtalade själv har vidgått de faktiska omständigheterna men bestred under rättegången ansvar för brott. Hon menade nämligen att hon körde väldigt långsam och att hon tittade sig noggrant omkring – men att hon blev bländad av den starka solen. Hon hävdade även att kvinnan kan ha blivit skymd bakom en stolpe.

Tingsrätten köper den förklaringen och friar henne på punkten gällande vårdslöshet i trafik. Däremot väljer de att döma henne för vållande till kroppsskada. De menar nämligen att kvinnan i vart fall varit oaktsam.

Påföljden blir 40 dagsböter à 50 kronor – alltså totalt 2 000 kronor. Kvinnan ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons