Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemtjänstanställd misstänks för stöld hos 92-årig kvinna – ska bland annat ha tagit förlovningsringar

En hemtjänstanställd i Falun misstänks nu för att ha stulit flera guldföremål – bland annat förlovningsringar – från en 92-årig kvinna.

Annons

I mitten av augusti i år upptäckte dottern till en 92-årig kvinna att det försvunnit guldsmycken – två stycken armband, en halskedja, ett par örhängen och samt flera ringar varav två förlovningsringar – från moderns bostad i Falun.

Dottern anmälde händelsen till polisen och när hon berättat att det, utöver familjen själva, bara är hemtjänsten som har nyckel till bostaden kom misstankarna att riktas mot en kvinna i 25-årsåldern anställd av Falu kommun.

Bilder från polisens förundersökning.

Hon hade tidigare under dagen varit och städat i bostaden och hade, enligt modern, visat intresse för några av de smycken som låg ovanpå en byrå i sovrummet.

I polisens förundersökning framkommer att kvinnan, samma dag och dagen innan stölden ska ha inträffat, ska ha sålt smycken till en guldsmed i Falun – smycken som den 92-åriga kvinnan, efter att ha sett bilder på dem, säger kan vara hennes.

Nu åtalas kvinnan i 25-årsåldern misstänkt för grov stöld. Åklagaren menar att brottet bör bedömas som just grovt eftersom "gärningen begicks i målsägandes bostad, riktade sig mot en person i utsatt ställning samt genomfördes genom utnyttjande av ett särskilt förtroende som hemtjänstpersonal".

En kvinna åtalas misstänkt för att ha stulit guldsmycken av en äldre kvinna i Falun.

Som bevis läggs, förutom förhör med målsägande och guldsmeden även kvitton från försäljningen samt förhör med en polis angående identifiering av de beslagtagna smyckena fram.

Kvinnan själv nekar till brott och hävdar att hon hade köpt det guld hon sålde till guldsmeden privat av en person i Stockholm.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons