Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortkörare hävdar att fartkamera visade fel

En man i 50-årsåldern från Göteborgstrakten har dömts för fortkörning som skedde i Vansbro i oktober 2016. Trots att mannen nekade och hävdade att fartkameran visade fel, dömdes han till 1500 kronor i böter.

Annons

Det hela skedde den 8 oktober 2016. Mannen passerade fartkameran som är uppställd på E 16, vid västra utfarten i Vansbro mot Äppelbo. Enligt den mätning som kameran gjorde ska mannen ha kört 68 km/h. Det råder begränsning till 60 km/h på den aktuella platsen.

Mannen nekade och har hävdat att enligt hans kontroll så körde han 60 km/h eller maximalt 62 km/h, när han passerade kameran.

Att mameran registrerade 68 km/h hävdade han skulle bero på att den var felkalibrerad och därmed visade fel. han nekar till att han skulle ha kört för fort och vill att det ska göras en undersökning av den aktuella kameran för att fastställa att den fungerar som den ska och visar korrekt hastighet.

Domstolen fastställer dock domen mot mannen på 1500 kronor i böter och konstaterar att kontroll av mätningsutrustningen har gjorts på föreskrivet sätt, så det finns ingen anledning att ifrågasätta mätutrustningen.

Mer läsning

Annons