Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilist greps efter att ha kört in i polisbil vid efterföljande – är nu släppt på fri fot

Uppdaterad: En bilist körde in i en polisbil vid ett efterföljande i Moratrakten under natten mot söndag. Den manlige föraren greps och en kvinnlig passagerare fördes till sjukhus.
Föraren begick en rad olika trafikbrott, men är nu släppt på fri fot.

Annons

Vid 02:50-tiden försökte en polispatrull stoppa ett fordon för kontroll i Mora, men föraren tryckte istället på gasen och patrullen inledde ett efterföljande.

– Det pågick nog i tio minuter, vilket är ganska lång tid för ett efterföljande, säger Erik Hiding vid polisens regionledningscentral.

Höll han hög hastighet?

– Han körde på både små och större vägar så det varierade, men det gick väl definitivt fortare än man får köra.

Två polispatruller var inkopplade i efterföljandet och den ena radiobilen blev påkörd av bilisten strax innan han stannade.

Mannen, som är i 40-års åldern, greps sedan på plats, misstänkt för flera olika trafikbrott – grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning då han saknar körkort och grovt drograttfylleri då han misstänks ha varit påverkad av narkotika.

– I bilen satt också en kvinnlig passagerare som skadades och kördes till sjukhus med ambulans. Hon hade klämt sig på något sätt, det var ingenting livshotande men hon fördes till Mora lasarett, säger Erik Hiding.

– Exakt när klämskadan skedde, om det var då [när bilisten körde på polisbilen] eller när han stannade bilen eller hur det gick till vet jag inte, men det var först när patrullen kom fram till bilen som de upptäckte att hon var skadad.

Den påkörda polisbilen kunde fortsätta köra efter kollisionen, men man beslutade sedan att inte köra vidare efter att mannen gripits. Båda bilarna bärgades från platsen.

Strax före 07 på söndagsmorgonen hävde åklagaren gripandet och mannen försattes på fri fot. Han har dock troligen böter att vänta.

Kvinnan skador var på söndagen oklara, men inte livshotande.

Mer läsning

Annons