Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Eklund placerad avskilt efter branddrama i fängelset

Efter ett branddrama på Tidaholmsanstalten har dubbelmördaren Anders Eklund och flera andra interner placerats avskilt. Det skriver Expressen.

Annons

Enligt Expressen var det den tredje oktober som det brann i ett ventialtionssystem i ett fläktrum i en verkstad på Tidaholmsfängelset. Eftersom man först inte hade branden under kontroll så togs ett beslut om att låsa in alla medfångar.

Efter ett branddrama på Tidaholmsanstalten placerades Anders Eklund avskilt. Arkivbild.

Expressen skriver att Kriminalvården betraktar händelsen som ett säkerhetsärende, och att beslutet att föra bort Anders Eklund och de andra internerna motiverades med att det var nödvändigt att de hölls tillfälligt avskilda för att ordningen eller säkerheten skulle kunna upprätthållas. Beslutet om avskildhet hävdes senare samma dag.

– Vi hade en larmincident i en av verkstädernas fläktrum. Då, när larmet gick, låste vi in på samtliga avdelningar. Så alla intagna var avskilda tills vi hade det hela under kontroll, säger Anna Zöögling, kriminalvårdsinspektör vid Tidaholmsanstalten, till Expressen.

Anders Eklund är dömd till livstids fängelse för morden på Pernilla Hellgren i Falun år 2000 och mordet på tioåriga Engla Höglund i Stjärnsund 2008.

Läs också: Anders Eklund avförd från Jasmina-fallet

2014 blev Anders Eklund överfallen och misshandlad av två medfångar på sexbrottsanstalten Norrtälje. Han flyttades därefter till Tidaholmsfängelset.

Läs också: Anders Eklund vägrar betala skadestånd till anhöriga – Advokaten: "Det är oskäligt"

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons