Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brommapojkarna lämnar tabellbotten

Annons

Värmen. Det vackra spelet. Brommapojkarnas effektiva ett-tillslags-fotboll och de snabba avsluten.

Det var inte mycket i BP:s segermatch mot Gefle _ 2_1 _ som påminde om BP:s allsvenska vårsäsong.

Många hade räknat ut vårens strykgäng Brommapojkarna, som spelade tio trepoängslösa matcher i rad innan laget till slut besegrade Gais hemma på Grimsta med 2_0.

Måndagens 2_1 (2_0) mot Gefle innebär att BP nu har hittat formen: tre matcher i rad utan förlust. Och full pott på de två hemmamatcher som har spelats på ordinarie hemmaarenan Grimsta.

Målvaktsvärvningen Mattias Asper gjorde sin första match i allsvenskan sedan han värvades till BP _ och sin första a-lagsmatch sedan i höstas.

Asper spelade stabilt, men hade inte mycket att göra. Särskilt inte i första halvlek, som BP dominerade närmast totalt.

I 23:e minuten av första halvlek gjorde Brommapojkarna 1_0 genom mittfältaren Martin Ekström som sprang in i straffområdet, fångade upp en retur på en frispark och placerade bollen stolpe in.

Resten av halvleken lirade Brommapojkarna fotboll som allsvenska åskådare bara har kunnat se i matcher från sydligare ligor. Det var ett tillslag, bröstskarvningar med millimeterprecision, snabba genomskärare av den mästerlige spelfördelaren Imad Chhadeh _ och mängder av avslut.

Men det dröjde till den 40:e minuten innan Arash Talebinejad till slut fick bollen med sig i en trasslig situation och ökade på hemmalagets ledning.

Allt eftersom solen sänkte sig över arenan sjönk även spelkvaliteten. Brommapojkarnas frejdiga anfallslusta kom av sig. Laget backade hem och spelade försiktigare för att försvara ledningen, allt medan Gefle kom bättre in i matchen. Gästrikarna reducerade i 57:e minuten genom måltjuven Johan Oremo _ men kom inte närmare än så. Därtill var lagets anfallsspel för trögt. Och det var stundtals grinigt. Bortaspelarna drog på sig flera onödiga frisparkar.

I och med måndagens trepoängare går Brommapojkarna förbi såväl Trelleborg _ ny tabelljumbo _ som Örebro. BP har nu tre poäng upp till AIK och fyra upp till Gefle, som med bara en seger på de sex senaste matcherna får börja titta nedåt i tabellen.

Nästa måndag tar Brommapojkarna emot Trelleborg på hemmaplan _ sällan har pratet om sexpoängsmatch känts så passande som inför den matchen.

TT

Mer läsning

Annons