Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brommapojkarna är på gång

Annons

Brommapojkarna jobbar sig sakta men säkert upp från allsvenskans jumboplats. Efter 1_1 (0_0) borta mot Gefle har laget nu bara en poäng upp till Trelleborg, som ligger närmast ovanför nedflyttningsstrecket.

På måndagen var det inte Berg utan rutinerade Thomas Lagerlöf som fixade nya poäng till Brommapojkarna. Efter en bedrövlig första halvlek, som präglades av många felpass och tempofattigt spel, lyfte sig lagen något efter paus.

Det var hemmalaget Gefle som inledde den andra halvleken piggast och tog ledningen genom René Makondele, som gjorde sitt andra mål för säsongen med en härlig smekning med högerfotens insida.

Även i Brommapojkarna var det många nöjda miner efter matchen. Jan-Erik Berg, som för dagen hade flyttat upp från en ytterbacksplats till en position som högerytter, menade att trepoängaren hemma på Grimsta efter 1_0 mot Gais var mycket viktig.

Poängräddare för Brommapojkarna blev mittfältaren Thomas Lagerlöf. Han skickade in kvitteringsmålet med dryga kvarten kvar att spela i öppet mål från bara någon meters avstånd sedan Geflemålvakten Mattias Hugosson lämnat retur på Olof Guterstams volleyskott från nära håll.

Brommapojkarnas tränare Claes Eriksson tyckte att kvitteringen var rättvis.

Gefle har fortfarande inte förlorat på hemmaplan den här säsongen.

TT

Mer läsning

Annons