Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröder samlade in pengar till barncancerfonden på folkracetävling

Bröderna Holmudd, Johan och Christian, tillsammans medarrangörsklubben Finnskoga MK samlade under årets festival in pengar tillförmån för Barncancerfonden under parollen ”Folkrace mot cancer”
För att ytterligare belysa insamlingen kom storebrorChristian till start med en riktigt påkostad Saab, med en rallycrossmotormonterad i bilen – dessutom skulle bröderna agera speakers under tävlingen.

Annons

Efter en något knackig inledning för Christian kunde han vinna sitt sista kvalheat, dessutom med så pass stor mariginal att han kostade på sig att åka och vinka till den jublande publiken under det sista varvet.Tack vare den vinsten var han så klar för söndagens finalkörningar.

Där skulle det snabbt visa sig att ingen skulle ge sigfrivilligt, och motståndet blev tuffare än Christian någonsin föreställt sig.

Till slut kom Christian på en total 41:e plats av total cirka 380 startande, Christian själv säger.

– Jag kom till start för att ha roligt och för att belysa vår insamling för Barncancerfonden – och det känns det verkligen som vi har gjort det.

– Det stöd vi haft både för insamlingen och kring vår bil är helt enormt, folk engagerar sig verkligen för den goda sakens skull och detär precis vad vi ville, fortsätter Christian Holmludd.

Inom folkrace är det så att alla bilar är till salu efterslutförd tävling, för enhetspriset 6500kr. Detta för att det skall vara enbillig motorsport. Vill man köpa en bil lämnar man in ett så kallat ”anbud” ochsedan är det lottdragning om vem som får köpa bilen för de förutbestämda 6500 kronorna.

Just deras bil lockade 74 köpare, och den nya ägaren som kommer från Nordvärmland hälsar glatt att han kommer tillbaka till Finnskogafestivalen 2017 med bilen.

– När vi summerar helgen, både vad det gäller själva insamlingenoch vad vår bil inbringade så hamnar vi på en total summa på över 90000 kronor, säger Johan Holmudd.

Fotograf: Christian Gustavsson