Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröder bråkar om turismanläggning i Dalarna

Ett syskonpar som byggt upp en framgångsrik turismanläggning i Dalarna har råkat i luven på varandra och den ene har gått till Göteborgs tingsrätt och krävt på ett skadestånd på 422 065 kronor.

Den andre brodern är mycket försiktig i affärerna och begärde rekonstruktion av turismanläggningen 2011 och 2012 då han var orolig för ekonomin och det stod företaget dyrt då advokatkostnaderna slutade på nämnda belopp.

I stämningen till tingsrätten framgår att syskonen tidigare stridit om vem som skulle bli majoritetsägare i bolaget men de äger nu hälften var. Att det gått hett till vittnar hot om att sätta bolaget i konkurs och oenighet har också funnits kring investeringar.

Begäran om rekonstruktion 2011 beviljades i tingsrätten och den rekonstruktör som tillsattes kunde snabbt konstatera att bolagets tillgångar vida översteg dess skulder.

En ny begäran om rekonstruktion kom i februari i år men återkallades efter att tingsrätten uppmärksammats av den andre brodern på att det inte fanns sådana förutsättningar.

Att begära rekonstruktion har skadat bolaget så mycket att Soliditet dessutom sänkt bolagets kreditrating från högsta AAA till skräpstatusen C och sammantaget har syskontvisten lett till försämrade relationer med leverantörer skriver den ene brodern i stämningsansökan.