Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröder åtalas för vapenstöld

Annons

Två bröder 54 respektive 49 år gamla från Västerås har nu åtalats för vapenstölden men att de båda skulle ha något med branden att göra har polisen inget bevis för. Men misstankar om att det skulle kunna vara så finns kvar hos polisen.

- Vi har inte kunnat komma längre än sannolika skäl, säger Ulf Edsfors förundersökningsledare.

I juni förra året grep man 54-åringen som tidigare hamnat i klammer med rättvisan gällande rattfylleri och stöld. 54-åringen anhölls och häktades misstänkt för mordbrand och vapenstöld. Polisen sökte i samband med gripandet även en ytterligare gärningsman.

Efter två månader i häkte släpptes 54-åringen men misstankarna kvarstod och utredningen drevs vidare. I november förra året så grep man så 49-åringen som tidigare varit anhållen i sin frånvaro.

- Vi hade lyckats knyta de båda vid platsen genom att den ene åkt fast två gånger för fortkörning i de här trakterna, samt genom DNA som vi hittat på en flaska och en handske. När vi hittat det så kunde vi också knyta de båda till platsen med hjälp av telefonmasterna där det klart och tydligt visat att de båda befunnit sig i området, säger Ulf.

De båda bröderna nekar till brotten, den ene nekar till och med till att ha varit i området under tiden för det inträffade.

Vapnen som stals var sju stycken kulgevär och två stycken hagelgevär samt en pistol.

- Vi har hittat en gevärspipa i stockholmstrakten som kommer från den här stölden, hur den hamnat där har vi ingen kännedom om, säger Ulf

Minst en av männen ska också ha utpekats av ett vittne i samband med att de dagen innan inbrottet köpte två bräckjärn på en bensinmack i Särna.

Något datum för rättegång har man i dagsläget inte satt. Men det kommer att inledas någon gång under hösten.

Mer läsning

Annons