Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brittiska pressreaktioner på Svennis

Annons

Brittisk press spekulerar redan i hur det ska gå för Sven-Göran Eriksson i Manchester City. Och spelbolagen klurar på hur fort han får sparken.

I konkurrens med Tim Henmans seger i Wimbledon är "Svennis" övergång till Manchester City inte speciellt prioriterad i brittiska tidningar. I The Daily Telegraph får Sven-Göran Eriksson emellertid dela förstasidan ihop med Henman under rubriken "He's back".

Efter en längre tids rykten om övergången väljer tidningarna att se tränarveteranen som klar för City. Nu spekulerar man i hur det ska gå för "Svennis" i sin nya klubb och påminner om att historien inte talar till hans fördel.

Under rubriken "From bad to curse" tar Daily Mirror upp förbannelsen kring före detta engelska förbundskaptener som har gått vidare i fotbollskarriären. Terry Venables, Glenn Hoddle och Kevin Keegan, som tog över just City, har alla misslyckats med sina tränaruppdrag efter sina förbundskaptensjobb.

Och i Manchester City är tränarsysslan inte en drömtillvaro i jakten på enkla segrar. The Times har listat de 15 managers som alla har försökt _ och misslyckats _ att ordna den första titeln åt City sedan laget vann ligacupen 1976.

City är ett stort frågetecken efter förra säsongen när klubben vann blott 5 av 19 hemmamatcher. De brittiska spelbolagen har redan börjat sätta odds på att "Svennis" inte kommer att stanna hela nästa säsong.

Tidningen The Guardian skriver om vilka nyförvärv "Svennis" kan tänkas göra. Några av namnen som nämns är Fredrik Ljungberg och Yossi Benayoun (West Ham). Även före detta City-spelaren Shaun Wright-Phillips lär vara aktuell. Wright-Phillips har inte lyckats ta en ordinarie plats i Chelsea.

För en gångs skull är The Sun den roligaste tidningen för Eriksson att läsa vid frukostbordet. Under rubriken "It's Svenmania", skriver man att tack vare uppmärksamheten kring Eriksson har Manchester City redan sålt 22|000 säsongsbiljetter _ och är redan på god väg mot de 27|000 som klubben sålde förra året.

TT

Mer läsning

Annons