Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Britt-Marie från Rättvik skriver för Lasse Stefanz

Sveriges största dansband, Lasse Stefanz, har släppt årets skiva

Cuba Libre.

En av de sexton låtarna har skrivits av Britt-Marie Dalgärde i Rättvik. Detta är hennes största framgång hittills som låtskrivare .

– Låten är till för att hylla som vi minns och älskat, säger Britt-Marie.

Britt-Marie Dalgärde har alltid varit intresserad av musik och står ofta och spelar på sin synth. Musiken till Lasse Stefanz-låtne var klar på 45 minuter. Den blev liggande utan text, men när hennes far senare avled så fick hon en idé och började på en text som en hyllning till honom. Texten skrevs i samarbete med Karin Ritäkt från Falun.

Under Dansbandsveckan i Malung i somras fick Britt-Marie chans att presentera låten för Lasse Stefanz.

Framåt våren hörde de av sig och sa att de gillade låten och det fanns möjlighet att den kom med på nästa skiva. Olle Jönsson, sångare i bandet, sjöng in den och den finns nu med som en av de sexton låtarna på den nya skivan Cuba Libre.

– Det här är ofattbart för mig och det blir fantastiskt att få höra låten live i sommar.

– Det är också dags att sätta Rättvik på dansbandskartan och kan man göra det bättre än med Olle Jönsson och Lasse Stefanz.

Lasse Stefanz orkester får in 3000-4000 låtförslag varje år. Efter en första gallring återstår 400 låtar som alla i bandet får lyssna på och betygsätta. De som får högsta betyget spelas in och av dessa har man slutligen valt ut 16 låtar till årets skiva, berättar Christer Ericsson som har hand om skivutgivningen i bandet.

Man har också gjort en reklamfilm på 20 sekunder för TV och där finns också Britt-Maries låt med.