Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brister på apotek fanns kvar

Bristerna i arbetsmiljön fanns kvar. Bland annat att arbetsledande personal saknade arbetsmiljöutbildning. Det konstaterades då Arbetsmiljöverket i september gjorde en uppföljande inspektion på Apoteket Kupolen.

Annons

Det var 15 februari i år som Arbetsmiljöverket genomförde den första inspektionen på Apoteket Kupolen. Då framkom att situationen på arbetsstället upplevdes som mycket stressande med bland annat hög arbetsbelastning, stor personalomsättning och brist på tid för kompetensutveckling.

En oro för att apoteket skulle säljas fanns också.

Vid den uppföljande inspektionen den 19 september framkom att bristerna fanns kvar och att stora förändringar skett i organisationen sedan besöket i februari.

Arbetsmiljöverket kräver nu att chefer och arbetsledande personal som får uppgifter i det systematiska arbetsmiljöarbetet har kunskaper om regler av betydelse för arbetsmiljön och risker för ohälsa och olycksfall.

Vidare ska skriftliga riskbedömningar upprättas och det ska av riskbedömningarna framgå vilka riskers om finns och hur allvarliga de är. Kraven gäller även skriftliga handlingsplaner och dokumentation av de åtgärder som anses nödvändiga.

Före den 31 januari 2013 vill Arbetsmiljöverket ha information om vad som gjorts med anledning av de brister och krav som redovisats.