Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brister i klädesupphandling

Förvaltningsrätten har beslutat att Falu kommun på nytt måste utvärdera de anbud som gällde en upphandling av arbetskläder.
Det företag som tidigare vann upphandlingen får inte längre delta då man inte uppfyllde de krav som ställdes i upphandlingen.

Falu kommun har tidigare i år genomfört en upphandling som gällde hyra av arbetskläder. Tre företag lämnade anbud, varav två gick vidare till utvärdering och i maj beslutades att ett företag från Malmö skulle få kontraktet.

Det andra företaget överklagade och hänvisade till att kommunen gått utöver de kriterier som ställts i upphandlingen. Malmöföretaget lämnade in plagg för utvärdering som hade för tunt tyg, vilket borde fått kommunen att förkasta anbudet.

Förvaltningsrätten går på samma linje och skriver i sin dom att Falu kommun inte kan frångå de krav som ställts. Det strider mot likabehandlingsprincipen.

Därmed ska också upphandlingen rättas till på så sätt att Malmöföretaget inte längre får delta.