Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brist på drivkraft orsakar problem

Tidigare invandring till Borlänge har fungerat, men tyvärr inte somaliernas. Det vore klädsamt om Borlänges S- och MP-politiker skulle erkänna problemet och våga ställa krav som kan fungera som drivkrafter för ökad anpassning och självförsörjning.

Borlänge har redan tagit emot oproportionerligt många somalier. Tyvärr kommer de flesta att kosta kommunen mycket stora summor i många år i socialbidrag, när statsbidragen upphör efter två år. Många hundra ytterligare förväntas komma och Borlänge kommer inte att kunna hindra det, för det handlar om familjeanknytningar.

Hur få till drivkrafter för snabbare självförsörjning nu när vi är där vi är? Varför inte börja med att de nya bostäder som behövs görs som baracker i skogen där intensiv utbildning i svenska ges? Lägenhet i stan; javisst när man har visat framåtanda och presterat!

Arbetaren är värd sin lön!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare