Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brev till ledarsidan: Vi i SD Ludvika väntade med vår budget till klockan 07:00 på mötesdagen i fullmäktige

2016 lade SD Ludvika en egen budget. Denna var sent inlämnad eftersom förutsättningarna ändrades med miljontals kronor endast några dagar innan kommunfullmäktiges sammanträde.

Ändringar i lagt budgetförslag får göras fram till och med det kommunfullmäktigemöte där budgetförslagen ska läggas fram. 2017 väntade SD med avsikt på grund av föregående års skeende med förändrade förutsättningar.

På kommunstyrelsens möte, veckan innan kommunfullmäktiges budgetmöte, ville ekonomichefen absolut ha siffror inlagda i sitt dataprogram för att underlätta hans arbete.

SD föreslog då att använda majoritetens siffror trots att man hade en egen budget på grund av att man inte ville råka ut för samma händelseförlopp som året innan.

SD lade in en helt egen budget kl 07:00 samma dag som kommunfullmäktiges budgetmöte, vilket betyder att SD:s hela budget låg i presidiets datorer då mötet öppnades.

Benny Rosengren

Ordförande SD Ludvika/Smedjebacken

SVAR DIREKT: Den genomgång Rosengren har synpunkter på baserades på uppgifter från länets 15 kommuner och Landstinget Dalarna.

Uppgifterna lämnades av opolitiska tjänstemän och så här långt är det enbart i Västerbergslagen man haft invändningar på redogörelsen.

När det gäller huruvida SD lämnat fullständiga budgetmotioner var Ludvika ett specialfall. Därför försågs uppgiften med asterisk och förklarande text.

SD tycker inte att detta var rättvisande och får därför lämna sin beskrivning av skeendet. Där bekräftas också att man inte lämnade någon budget 2015.

Kritiken kvarstår: Väljarna i Ludvika borde ha fått betydligt mer än så här! SD:s kommunala partistöd har uppenbarligen gått till annat än att bedriva lokal politik.

Gabriel Ehrling

Ledarskribent

LÄS MER: Tusentals SD-väljare har inte fått någon politik - så här ser det ut i din kommun

LÄS MER: Det är ofta slapp kritik när SD kallas "odemokratiskt" och "rasistiskt"

LÄS MER: Kritiken och granskningen av dagens SD är helt enkelt för dålig