Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BREV TILL LEDARSIDAN: "Strålningsmotionerna baseras inte på fakta så MP Dalarna står inte bakom dem"

Jens Runnberg efterfrågar MP Dalarnas inställning till Jan Lindholms motioner om strålning och elöverkänslighet. I Miljöpartiet de gröna Dalarna finns inga tveksamheter.

Vi står enbart bakom den etablerade och väl förankrade forskning som finns inom områden som rör till exempel strålning. Våra beslut och inriktningar ska alltid baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet.

Jan Lindholm är som folkvald fri att lägga de motioner han önskar. Motionerna gällande strålning är inte baserad på forskning eller fakta, så MP Dalarna står inte bakom dem.

Däremot har Jan Lindholm i många andra fall gjort ett gott arbete i riksdagen för Dalarna och partiet.

Kerstin Lundh

Ordförande MP Dalarna

SVAR DIREKT: Det här är ett bra besked från MP Dalarna. Vi lever i märkliga tider när faktaresistens, konspirationsteorier och "alternativa fakta" breder ut sig. Vaccinationsmotståndare och debattörer som förnekar att klimatförändringarna beror på mänsklig aktivitet tar stort utrymme.

Att MP Dalarna i dessa tider förklarar att man håller fast vid vetenskap och beprövad erfarenhet, som den kommer till uttryck i arbetet i Strålsäkerhetsmyndighetens vetenskapliga råd, är mycket välkommet, men denna tydlighet hade varit önskvärd vid många tillfällen genom åren.

Jan Lindholms (MP) kampanj i riksdagen har pågått i mer än ett decennium! Och partiorganisationen i Dalarna har nominerat om Lindholm gång på gång!

Tyvärr har Lindholm gjort stor skada för MP:s trovärdighet. Jag önskar MP Dalarna lycka till med att förklara att Lindholm inte talar för MP Dalarna i dessa frågor.

Jens Runnberg

Politisk redaktör

Dalarnas Tidningar