Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brev till ledarsidan: "SD har inte samma förutsättningar i kommunerna som andra partier"

BREV TILL LEDARSIDAN: I ett antal artiklar under senare tid i DT har några skribenter gjort sitt bästa för att ställa SD i dålig dager.

Bärande i argumentationen har varit SD:s tillkortakommanden med få interpellationer och få motioner. Vad gäller motioner och interpellationer är dom av god kvalité.

Att SD ökar beror till stor del på att medborgarna inte längre tror på medias nidbild av SD. Fler och fler vill bilda sig en egen uppfattning om partiet genom att exempelvis läsa partiprogrammet som blir mer och mer efterfrågat.

Jag är övertygad om att de krönikörer som skrivit lögner om SD blir våra bästa valarbetare.

Kjell G Forslund

Ordförande för SD i Borlänge

BREV TILL LEDARSIDAN: Mandatstöd är ett medel som betalas ut till varje parti och beräknas per mandat i fullmäktige, här är det majoriteten i varje kommun och landsting som sätter nivån och är i realiteten ingenting som SD kan påverka.

Oss veterligen så har SD Dalarna i många kommuner inte samma förutsättningar med lika insyn som övriga partier i kommun och i landsting.

Vissa partier sviker sina väljare direkt efter valet, man vänder kappan efter vinden och tyr sig till majoriteten för att hålla SD utanför. Detta gjordes till exempel av C i landstinget efter valet 2014.

Madelene Vestin

Distriktsordförande SD Dalarna

SVAR DIREKT: SD ska inte lastas för att man får mycket pengar – utan för att man inte har någon politik.

Vestin leder ett parti som i sex dalakommuner inte tagit ett enda initiativ efter valet. SD har samma möjlighet som andra partier att gå fram med motioner, interpellationer och budgetar. Det är märkligt att Vestin inte känner till detta.

Andra partier är fria att ingå i vilka majoriteter de vill. SD:s väljarstöd ger SD rätt att gå fram med egen politik i fullmäktige. Men det verkar SD inte särskilt intresserat av.

Jag undvek aktivt att recensera SD:s motioner. Men om Forslund undrar vad jag tycker om SD:s två ynka motioner i Borlänge denna mandatperiod – och hur de står sig i relation till de 1,6 Mkr SD fått i partistöd (2015-17) och att SD:s gruppledare har 25000 kr i månaden för att arbeta med politik – så ska han få veta det:

Det duger inte, Forslund! "Kvaliteten" hade knappt räckt i SSU eller MUF i Borlänge.

Gabriel Ehrling

Ledarskribent