Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråten säger upp sig

Annons

Inge Bråten säger upp sig som förbundskapten för det svenska längdskidlandslaget. Uppsägningen kom efter ett möte mellan Bråten och skidförbundets nordiska chef Per-Åke Yttergård och förbundsdirektör Ulf Nilsson.

Till TT säger Per-Åke Yttergård att beslutet kom med anledning av den säsong som det svenska landslaget har bakom sig. I fjol gjorde Bråtens landslag succé, med bland annat tre OS-guld, men i år har det gått tyngre.

Inge Bråten tog över som förbundskapten i april 2005, och det är nu oklart vem som kommer att ta över förbundskaptenssysslan i norrmannens ställe.

Sedan tidigare var det klart att landslaget behövde en ny lösning på herr- och sprinttränarsidan, efter att herrtränaren Thomas Alsgaard tvingades sluta månaden före VM och sprinttränaren Ola Rawald nyligen tackat nej till att återvända till det svenska landslaget.

Sprintstjärnan Thobias Fredriksson var ovetande om Bråtens avhopp när TT nådde honom på telefon på tisdagen. Men han låter inte alltför överraskad.

Thobias Fredriksson har tidigare under året varit en av dem som visat missnöje mot Bråten och var upprörd när han petades inför VM-sprinten i Sapporo i slutet av februari.

TT: Är det tråkigt att han slutar eller behövs det en förändring?

TT

Mer läsning

Annons