Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brasan blåste bort, men blåljus gjorde succé

Uppslutningen var stor när barnens valborg firades vid Falu gruva under söndagen. Brasan ställdes in, men det var kö till brandbilarna.

Under valborgsmässoaftonen var det massor av roliga aktiviteter vid gruvan i Falun, allt från ponnyridning och fiskdamm till bakluckeloppis och tipspromenad. Mellan 500 och 1000 hade samlats för att delta. Museet var öppet och guider tog med sig grupper ner i gruvan.

Blåljustorg lockade många, och de nyfikna hade tur, ingen utryckning kom i vägen. Räddningstjänsten hade fyra bilar på plats, och det fanns också möjligheter att kika in i en ambulans.

Men någon brasa vid Stora stöten blev det inte. Verksamhetschefen Anna Björkman tog beslutet att ställa in. Det blåste helt enkelt för mycket.

Fotnot. Kvällens firande startar klockan 21 med sång av Pop & rockkören, vårtal av landshövding Ylva Thörn och avslutas med en rejäl brasa på kanten till Stora stöten.

LÄS OCKSÅ: Elda varligt i helgen – ny varning för gräsbränder

OCH: Gräs brinner längs banvallen