Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brännström sänkte Sundsvall

Efter ett kortare vikariat som ytterback var Linda Brännström tillbaka på mittfältet i söndagens hemmamatch mot Sundsvall.
– Jag känner mig säkrare här, och det märktes på mitt spel, säger Brännström som svarade för båda målen i 2–0-matchen mot tabelljumbon.

Kvarnsveden tog tag i matchen från start. Framför allt på högerkanten ledde fint KIK-samarbete mellan backen Hannah Grytegård och yttermittfältaren Fredrika Eriksson till många farliga chanser.

Men det var från vänsterkanten målen skulle komma den här gången.

– Jag har bara gjort ett mål innan den här matchen så självklart var det jättekul att få göra två i samma match nu, menar Brännström som satte första bollen efter 28 minuters spel.

– Jag väggade med "Sam" (Samantha Huecker) och gick runt backen innan jag sköt ett inlägg som gick på deras försvarare och in.

Och i början av andra halvlek var det dags igen, då Hannah Grytegård serverade Brännström till matchens andra och sista mål.

– Det var bara att sätta dit foten. Inga snygga mål jag gjorde direkt, men det var kul och skönt att vi vann. På grund av skadeläget i truppen spelade jag ju back förra matchen, det var skönt att vara tillbaka på mitten där jag känner mig trygg.

Efter den här insatsen borde du väl få fortsätta på mitten?

– Haha, ja jag hoppas det.

Tränaren Björn Lindén är inne på samma spår.

– Vi gjorde en lyckad rockad till den här matchen. Brännström flyttade upp på kanten och gjorde två mål, det kan man inte klaga på. Sen fick Samantha Huecker spela vänsterback bakom Brännström. Hon är ju offensiv mittfältare egentligen, men gjorde det jättebra på backen.

Det kändes som en stark insats av samtliga spelare, men segersiffrorna hade väl kunnat vara större?

– Visst var det så. Det var närmare 4–0 än 2–1.

Men tre poäng blev det, och för Kvarnsveden väntar nu närmast torsdagens bortamatch mot topplaget Eskilstuna.

Hur ser det ut på skadefronten till den matchen?

– Värst är det med Ashleigh Gunning. Hon har ju besvärats av hjärnskakning, något hon även gjort tidigare i karriären. Hon undersöks på tisdag och vill det sig illa kan det bli så att hon tvingas avsluta sin karriär.