Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brännskadade kvinnans tillstånd stabilt

Tillståndet för den 46-åriga kvinnan som brännskadades efter att ha attackerats av sitt ex är nu stabilt. Hon kommer att opereras under dagen. Det meddelar Linköpings universitetssjukhus.

Annons

Det var i lördags kväll som en 54-årig man i Sundborn hällde en brandfarlig vätska över sitt ex, som besökte honom i hemmet. Mannen anhölls i söndags och har förhörts.

Kvinnan, som blev allvarligt brännskadad, vårdas på Linköpings universitetssjukhus. I går var hennes tillstånd kritiskt, men i morse (tisdag) meddelade sjukhuset att hennes tillstånd är allvarligt men stabilt. Inledningsvis opererades hon akut och hon kommer även att opereras under dagen.

– Brännskador är alltid allvarliga, men hennes tillstånd betraktas som stabilt vilket man får anta betyder inte omedelbart livshotande. Definitionen på stabilt är att patienter "klarar livsviktiga funktioner själv". Sedan är det ofta långa vårdtider för brännskador, det kan pågå i flera månader, säger Bodil Knuthammar, pressekreterare på landstinget i Östergötland.

Bo Eriksson, pressinformatör för polisen Dalarna, säger att förhör med den 54-årige mannen fortlöper, samt teknisk bevisning och spårsökning.

Uppgiften att det ska ha varit bensin som slängdes på kvinnan har cirkulerat, men man vet ännu inte vilken brandfarlig vätska det var.

– Det man vet är att han sprutade någon vätska på henne, att hon fick brännskador när kläderna brann. Det finns ingen teknisk bevisning på vilken vätska det var, säger Bo Eriksson.

Varför kvinnan besökte sitt ex i lördags är inte heller säkerställt. Bo Eriksson har också tagit del av uppgifterna att det antingen var för att lämna ett gemensamt barn, alternativt för att berätta att hon inlett ett nytt förhållande, men han vet inte om de stämmer.

Häktningsförhandling mot gärningsmannen kommer att ske under onsdagen.