Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandövning på Bullermyren

Stort pådrag med många inblandade blir det varje dag från måndag till torsdag den här veckan då räddningstjänsten övar på Bullermyren.

Annons

Det är den heltidsanställda delen av kåren som ska öva räddning ur brinnande hyreshus på Betesgatan 2.

För att det ska vara så verklighetstroget som möjligt deltar sex-åtta så kallade skademarkörer, bland andra några pensionerade brandmän och undersköterskeelever från Säter.

Den första övningsdagen är det tänkt att larmet ska komma in till räddningstjänsten någon gång mellan klockan 8.30 och 9.00. Flera olika fordon är inblandade och från huset på Betesgatan, där renoveringar pågår för närvarande, kommer det att välla ut konstgjord rök. De som bor i området har förvarnats om vad som ska hända. Övningen beräknas pågå fram mot lunch.

Liknande scenarier spelas sedan upp i morgon och på onsdag och torsdag, även då på förmiddagarna.

Under förra veckan övade Faluns heltidsbrandmän på räddningstjänstens område i Bysjön. Då handlade det bland annat om olika sorters trafikolyckor mellan personbil och lastbil samt personbil och motorcykel.

Borlänges heltidsbrandmän kommer att genomföra liknande övningar i Bysjön på eftermiddagarna den här veckan.

Räddningstjänsten övar kontinuerligt under året och har ett antal större sammandragningar med olika inriktningar, allt från bränder till trafik- och kemikalieolyckor.