Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandorsaken kan inte fastställas – utredning om villabranden i Ludvika blir nedlagd

Polisens tekniska utredning om branden som totalförstörde en villa på Östra Storgatan i centrala Ludvika lördagen den 26 november blev utdragen.

Annons

Polisens utredning om villabranden på Östra Storgatan i Ludvika väntas bli nedlagd.

Som alltid när brandorsaken inte är uppenbar har polisens utredare jobbat utifrån den gängse rutinen – att branden var anlagd.

Några dygn efter branden berättade Ludvikapolisens utredningschef Pär Israelsson, som varit förundersökningsledare i det här fallet, att händelsen utreddes förutsättningslöst.

Ett flertal personer fanns då kvar att höra, inklusive de rökdykare från räddningstjänsten i Ludvika som deltog i insatsen.

Under de senaste veckorna har dessutom specialtränade hundar varit på plats för att söka efter eventuella vätskor som skulle kunna peka på att branden var anlagd.

Men efter mer än tre veckors utredande finns det ingenting som stärker misstanken om mordbrand, och än mindre någon brottsmisstänkt.

– Därför kommer beslutet att bli att förundersökningen läggs ner, på grund av att brandorsaken inte kan fastställas, säger Pär Israelsson till DT.

Läs även: Kraftig villabrand i Ludvika

Mer läsning