Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bränder i två hyreshus – polisen misstänkter försök till grov mordbrand

På onsdagskvällen brann det i två flerfamiljshus i Borlänge. Räddningtjänst och flera ambulanser ryckte ut.
– Vi misstänker att bränderna är anlagda, och vill gärna ha hjälp av allmänheten, om någon gjort iakttagelser under kvällen.

Annons

Hör insatsledaren i TV-klippet om varför det krävdes så mycket personal

Det säger Björn Mattsson, vakthavande befäl hos polisen.

Första larmet om brand på Allfarvägen på Bullermyren kom klockan 18.50. Det brann i ett källarförråd, med mycket rökutveckling.

Andra larmet kom sju minuter senare, från en annan adress på Allfarvägen. Där brann det i trapphuset. SOS Alarm bekräftade vid 19.15-tiden att bränderna var släckta. Räddningtjänsten var dock kvar på plats för att ventilera och göra annat efterarbete.

Ambulanserna har dock kunnat lämnat platsen, enligt uppgift blev ingen skadad vid bränderna. Räddningstjänsterna från Borlänge och Falun ryckte ut till varsin adress.

– Vi misstänker försök till grov mordbrand, och har inlett en förundersökning. Förrådsdelen på den ena adressen är avspärrad, liksom trappuppgången i det andra huset. Platserna är bevakade av uniformerad personal och i morgon kommer teknikerna att göra sin undersökning, säger Björn Mattsson, vakthavande befäl hos polisen.

Redan på kvällen hölls förhör med vittnen. Nu vill polisen gärna ha hjälp från allmänheten – alla iakttagelser under kvällen är intressanta, särskilt från 18 och framåt.

Den som har något att rapportera kan ringa 114 14.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Räddningtjänst, ambulanser och polis på plats i Hushagen.

Rökdykare fick rycka ut till Allfarvägen.

Mer läsning