Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brages testvecka igång

Nyförvärven Etuwe Prince Eboagwu och Peter Nilsson var på plats.
Den här veckan ska även David Johansson, Emilio Rossi, Yankuba Ceesay, Gabriel Somi, Kjartan Breiddal och Ivan Levoshko övertyga Brageledningen om sin förträfflighet.
– Det viktigaste är att vi får spelare med rätt karaktär och rätt fotbollskunnande, säger tränaren Örjan Glans.

Nämnda spelare deltog alla vid Brages måndagsträning i BSM–hallen.

– Alla nya spelare som vi testar den här veckan står utan kontrakt och är således fria att gå till Brage, informerar elitansvarige, Lars Håkman och utvecklar:

– Nu är vi i gång på allvar och vi kommer att sjösätta position för position. Mycket är avhängigt med hur det ser ut på träningarna i veckan.

Målsättningen är att hitta och berika spelartruppen med spetskompetens på fem positioner.

– Vi ska ha in en vänsterback, mittback, mittfältare, högeryttermittfältare och en anfallare, kommenterar Håkman.

Kjartan Breiddal och Gabriel Somi är två vänsterfotade spelare och således tänkbara alternativ i jakten på en bra "vänsterfot".

– Jag har sett Kjartan på dvd, han har en bra vänsterfot är offensiv och har spelat i Islands högsta liga.

– Gabriel är en bra vänsterfotad back vi fått fina vitsord om, berättar Håkman innan han går in på Ivan Levoshko:

– Ivan har precis gått ut gymnasiet i Söderhamn. Han är en stark forward som gjort en hel del mål i Söderhamn i division 3.

Emilio Rossi och David Johansson kommer båda närmast från BK Häcken, där de förra säsongen var med om att spela hem JSM-guldet till Hisingen.

De har båda handplockats av nya tränarduon Örjan Glans och Bosse Wålemark, där den sistnämndes bror, Jörgen Wålemark, jobbar för Häckens organisation.

– Bosse har sett dem mycket när de spelat på juniornivå och har också fått mycket rapporter av sin bror. Nu vill vi se dem i den här miljön tillsammans med Brages spelare, säger Örjan Glans.

Båda anses vara mycket talangfulla, där kanske Rossi sticker ut lite extra, då han tidigare i år provtränat med de båda engelska klubbarna West Ham och Sunderland.

– Emilio är inte så dum. Han är vänsteryttermittfältare med en bra fot. David är slitstark och kan spela både som högerytter och högerback. De är bra killar, säger Glans som dock inte vill gå in närmare på huruvida någon av testspelarna är mer intressant än någon annan.

– Vi bedömer inte gubbarna efter i dag utan tar en sammanfattning efter fredagen så att vi får rätt spelare, med rätt karaktär, rätt fotbollskunnande och att de är bra människor.

Med på måndagens träning var även gambianen Yankuba Ceesay.

– En spelande innermittfältare som vill ha mycket boll. Det var vad jag såg i dag, men han ska få visa upp sig mer, konstaterar Glans.