Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brages svit rekordlång

Mardrömssviten bara växer.
IK Brages 23 matcher långa segerlösa rad är rekord i Superettan.
– Vi tar analysen efter säsongen, säger rutinerade Johan Persson.

Närmast väntar topplaget Örebro borta på tisdagskvällen för Superettans jumbo.

Närkingarna har en tuff kamp i toppen med Falkenberg och Sundsvall om de två direktplatserna till allsvenskan.

– För Örebro är det här lite av en måstematch. De måste vinna för att inte tappa mark mot övriga lag i toppen vilket kan skapa en del ångest i truppen, säger Brages tränare Zvezdan Milosevic till Brages hemsida.

Bragetränaren är väl medveten om att en av säsongens tuffaste matcher väntar.

– Örebro har en bra bredd i sin trupp vilket är en del av deras styrka i år. Oavsett avstängningar och skador får de alltid ihop ett mycket bra lag. De spelar välorganiserat och är fysiskt starka.

Brages 23 matcher långa segerlösa rad är rekord i Superettan på 2000-talet. Qviding är hittills det lag som har tagit minst poäng, 11, när laget degraderades 2011. IK Brage har sju poäng med sex omgångar kvar.

Johan Persson är inte intresserad av att analysera årets kräftgång.

– Nej, det finns ingen anledning att göra det innan säsongen är över.

En förklaring är förstås de många skadorna i truppen. Johan Persson dras själv med en inflammerad hälsena och spelar inte mot Örebro.

– Det får ta den tid det tar. Jag tror knappast att jag är tillbaka till nästa match (Landskrona hemma på måndag) heller, säger Persson.